קיליאן אמבפה נפרד מ-Nike אחרי קשר שהתחיל כשהיה בן תשע ועובר ל-On, מותג הספורט השווייצרי שעד היום זוהה בעיקר עם ריצה וטניס. העסקה כוללת מזומן ומניות, תיירי הנרי גויס להוביל את פעילות הכדורגל של החברה, והמוצרים הראשונים של On לענף אמורים לצאת ב-2027.
עודכן: 21 בספטמבר 2026
5 דברים שצריך לדעת
- הקשר בין אמבפה ל-Nike החל ב-2006, כשהוא היה בן תשע, ונמשך כ-20 שנה.
- ההסכם עם On כולל מזומן ומניות, אך החברות לא פרסמו את שווי העסקה.
- תיירי הנרי מונה ל-director of football של On ושותף לפיתוח פעילות הכדורגל החדשה.
- המוצרים הראשונים של On לכדורגל יגיעו ב-2027, באתר החברה, בחנויות On ובקמעונאים נבחרים.
- החברה בוחנת נעלי כדורגל עם ובלי שרוכים ומשתמשת בטכנולוגיית LightSpray שכבר מופעלת בנעלי הריצה שלה.
קשר שהתחיל כשהיה בן תשע
המעבר של אמבפה ל-On מסיים מערכת יחסים ארוכה במיוחד עם Nike. לפי Reuters, אמבפה הצטרף ל-Nike ב-2006, כשהיה בן תשע. מאז הוא הפך לאחד הכוכבים הבולטים של המותג בכדורגל, כולל דגמים מיוחדים של נעלי Mercurial שנשאו את שמו.
Nike מסרה לאחר הפרידה כי היא גאה במה שהשיגה יחד עם אמבפה, ואיחלה לו הצלחה בהמשך. המעבר מגיע כשהחלוץ של ריאל מדריד וקפטן נבחרת צרפת נמצא בשיא החשיפה העולמית שלו, ולכן הוא מעניק ל-On כניסה מיידית לשוק שבו עד עכשיו כמעט לא הייתה לה נוכחות.
מה אמבפה מקבל בעסקה
On לא פרסמה את שווי ההסכם. לפי Reuters, המבנה כולל גם תשלום במזומן וגם רכיב מנייתי. המשמעות היא שאמבפה לא מקבל רק שכר עבור פרסום ושימוש במוצרים; חלק מהתמורה קשור גם לערך החברה.
On מגדירה אותו כעת global partner. באתר החברה נכתב שהיא עובדת איתו כבר כשנה על פיתוח מוצרי הכדורגל העתידיים שלה. אמבפה אינו רק הפנים של ההשקה: הוא משתתף בבדיקת אבות הטיפוס ובהערות על המוצר. On מפרטת כאן את תוכנית הפיתוח.
On נכנסת לענף חדש
On בנתה את עצמה בעיקר בשוק הריצה, ובהמשך התרחבה לטניס. שיתוף הפעולה שלה עם רוג'ר פדרר הפך לחלק מרכזי מהדרך שבה היא מציגה את עצמה: לא רק חסות לספורטאי, אלא עבודה עם כוכב מוכר על מוצרים ועל המותג.
כעת החברה מנסה לעשות מהלך דומה בכדורגל, אבל בקנה מידה אחר. השוק נשלט במשך שנים בידי Nike, Adidas ו-Puma, שמחזיקות בחוזים עם שחקנים, קבוצות ונבחרות ובהפצה עולמית רחבה. Reuters ציינה שאנליסטים רואים בכניסה לכדורגל מהלך יקר ומורכב, גם עבור מותג שצומח במהירות.
On לא מסתירה שהיא מחפשת תחום צמיחה נוסף מעבר לריצה ולטניס. אמבפה מספק לה תשומת לב מיידית, אבל כדי להפוך את המהלך לעסק משמעותי היא תצטרך לשכנע גם שחקנים שאינם כוכבי-על, מועדונים, חנויות וקהל שקונה נעלי כדורגל באופן קבוע.
תיירי הנרי מוביל את פעילות הכדורגל
לצד אמבפה גייסה On את תיירי הנרי, שמונה ל-director of football. לפי Reuters, הנרי אחראי על פעילות הכדורגל החדשה של המותג, ובאתר On הוא מוצג כאחד משלושת האנשים שמעורבים בפיתוח המוצרים לצד אמבפה וסידני שרטן-לייב.
שרטן-לייב, שחקנית נבחרת שווייץ, היא השגרירה הראשונה של On בכדורגל הנשים. החברה אומרת שהיא עובדת איתה על התאמת המוצרים גם לשחקניות ולא מתכוונת להסתפק בדגם יוניסקס אחד לכל השוק. לפרטים הרשמיים של On.
מתי נראה את נעלי הכדורגל של On
On עדיין לא חשפה את השם של דגם הכדורגל הראשון שלה. החברה כן מאשרת שהמוצרים הראשונים יימכרו ב-2027 באתר שלה, בחנויות On ובנקודות מכירה נבחרות.
הפיתוח מבוסס בין היתר על LightSpray, טכנולוגיית ייצור שבה החברה משתמשת בנעלי הריצה שלה. On אומרת שהיא מנסה להעביר אותה גם לנעלי כדורגל, עם חלק עליון קל וחלק יחסית ותחושה קרובה יותר לכף הרגל. עמוד הכדורגל של On מציג את הטכנולוגיה כחלק מרכזי במוצרים שבפיתוח.
החברה בוחנת כרגע גם דגמים עם שרוכים וגם דגמים ללא שרוכים. אמבפה ושרטן-לייב משתתפים בבדיקות, וההחלטה הסופית על הדגמים שיוצעו לציבור עדיין לא פורסמה.
מה המשמעות עבור Nike
אמבפה היה אחד משחקני הכדורגל המזוהים ביותר עם Nike. לפי Reuters, העזיבה שלו מצטרפת לכמה שינויים נוספים בשוק: Nike איבדה לאחרונה את לאמין ימאל ל-Adidas, ובשנה שעברה איבדה ל-Puma את חוזה הכדור הרשמי של הפרמייר ליג.
ועדיין, Nike נשארת כוח מרכזי בכדורגל. היא האריכה את חוזה אספקת המדים של נבחרת צרפת עד עונת 2033–34, והיא תחליף את Adidas כספקית הרשמית של נבחרות גרמניה החל מ-2027.
לכן המעבר של אמבפה לא משנה לבדו את מפת השוק. הוא כן מעניק ל-On את מה שקשה מאוד לקנות בדרכים אחרות: שחקן שמזוהה מיד כמעט בכל מקום בעולם.
למה On בחרה באמבפה
מבחינת מותג שנכנס לענף חדש, אמבפה פותר את בעיית ההיכרות. אין צורך להסביר לקהל הכדורגל מי עומד מאחורי הקמפיין. השאלה שנותרת היא אם תשומת הלב תעבור גם למוצר.
זה ההבדל בין עסקת חסות מוצלחת לבין בניית קטגוריה עסקית שלמה. אנליסטים שצוטטו ב-Reuters הזכירו את Under Armour והשותפות הארוכה עם סטפן קרי כדוגמה למהלך שהעניק למותג נוכחות חזקה בענף, אך לא הצליח להגיע להשפעה המסחרית והתרבותית של Jordan Brand.
ל-On יש יתרון אחד שאין לכל מותג שנכנס לכדורגל: היא מגיעה אחרי שהצליחה לבנות לעצמה מעמד משמעותי בריצה ובטניס. מצד שני, כדורגל דורש הפצה רחבה, מגוון דגמים ומחירים, התאמה למשטחים שונים ונוכחות מתמשכת אצל שחקנים בכל הרמות.
אחרי מה לעקוב
השלב הבא הוא חשיפת הדגם הראשון לקראת 2027. כדאי לעקוב אם אמבפה יתחיל לשחק בנעלי אבטיפוס לפני ההשקה, אילו שחקנים נוספים יצטרפו ל-On וכמה רחבה תהיה ההפצה של מוצרי הכדורגל מחוץ לחנויות החברה.
עוד שאלה היא אם On תישאר בשלב הראשון בנעלי כדורגל בלבד, או תרחיב את הפעילות גם לביגוד, חסויות קבוצתיות ומוצרים לקהל האוהדים.
הזווית הישראלית
On כבר נמכרת בישראל, בעיקר בתחום הריצה והלייף-סטייל. החברה טרם פרסמה אילו משווקים יקבלו את נעלי הכדורגל החדשות ב-2027, ולכן עדיין מוקדם לדעת אם הן יושקו בישראל במקביל לשווקים המרכזיים.
מקורות מרכזיים
- Reuters — מעבר אמבפה מ-Nike ל-On
- Reuters — האתגרים של On בשוק הכדורגל
- On — שאלות ותשובות על פעילות הכדורגל
- On — עמוד פעילות הכדורגל ו-LightSpray