תיירות

סיני: מעבר טאבה, אזהרת מסע ומדריך לדהב ושארם

דהב מתחדשת, הבלו הול בדרך לשדרוג, פרויקט ענק משנה את סנטה קתרינה וגם במעבר טאבה נכנסו השנה כללים חדשים. איפה כדאי לישון, מה אסור לפספס, איך עוברים את הגבול ומה השתנה בסיני ב-2026.

הכתבה נכתבה בסיוע כלי בינה מלאכותית ועברה עריכה אנושית.

נקודות מרכזיות

  1. מעבר מנחם בגין בטאבה פתוח בדרך כלל 24 שעות ביממה, למעט יום כיפור וחג הקורבן.
  2. לשהייה של עד 14 יום בטאבה ובסיני ישראלים אינם זקוקים כיום לוויזה מצרית מלאה.
  3. מאז מרץ 2026, מי שמעביר רכב ישראלי למצרים חייב להגיע עם רישיון רכב מתורגם לאנגלית מראש.
  4. בדהב מקודמים השנה שדרוג הבלו הול, כביש הכניסה לעיר ופיתוח אזור הלגונה.
  5. נכון לספטמבר 2026, המל״ל הישראלי עדיין מגדיר את מצרים, כולל סיני, ברמת אזהרת מסע 4 וממליץ להימנע מנסיעה.
פרסומת

מתכננים נסיעה לסיני ב-2026? מעבר מנחם בגין בטאבה פועל כיום 24 שעות ביממה ברוב ימות השנה, מכסת הרכב היא 70 כלי רכב ביום, ובצד הישראלי נגבית אגרת יציאה. במקביל, המטה לביטחון לאומי ממשיך להחיל על חצי האי סיני אזהרת מסע ברמה 4 – הרמה הגבוהה ביותר – ולכן ההנחיה הרשמית היא לא להגיע לאזור ומי שכבר נמצא בו מתבקש לצאת.

מהדורת הערב של בָּעוֹלָם5 הכתבות שחשוב לקרוא, בכל ערב ב-21:00

עודכן לאחרונה: 25 באוקטובר 2026 | מעבר טאבה, אגרות, רכב, ויזה ואזהרת המסע נבדקו מחדש מול מקורות רשמיים.

הבהרת ביטחון עדכנית: המל"ל חזר ב־6 באוקטובר 2026 על ההנחיה להימנע מהגעה ליעדים ברמת איום 4, ובהם מצרים כולל חצי האי סיני. לפי הגדרת המל"ל, רמה 4 היא איום גבוה וההנחיה היא לא להגיע ליעד ומי שכבר נמצא בו מתבקש לצאת. למאגר אזהרות המסע הרשמי. המידע התיירותי במדריך נועד להסביר את התנאים והנהלים הקיימים ואינו המלצה לנסוע בניגוד לאזהרה.

לפני קבלת החלטה על נסיעה יש לבדוק את המדריך המעודכן לאזהרות מסע לישראלים ואת מאגר המל״ל הרשמי. בעמודי התיירות קיימים גם פרטים תפעוליים על המעבר, אך הם אינם משנים את רמת האיום.

5 נקודות מרכזיות

  • מעבר מנחם בגין בטאבה פתוח בדרך כלל 24 שעות ביממה, למעט יום כיפור וחג הקורבן.
  • לשהייה של עד 14 יום בטאבה ובסיני ישראלים אינם זקוקים כיום לוויזה מצרית מלאה.
  • מאז מרץ 2026, מי שמעביר רכב ישראלי למצרים חייב להגיע עם רישיון רכב מתורגם לאנגלית מראש.
  • בדהב מקודמים השנה שדרוג הבלו הול, כביש הכניסה לעיר ופיתוח אזור הלגונה.
  • בהודעת המל״ל מ־6 באוקטובר 2026 אושרה מחדש אזהרת המסע ברמה 4 לסיני. לפי הגדרת המל"ל, אין להגיע ליעד ברמה זו ומי שכבר נמצא בו מתבקש לצאת.

סיני מוכרת לישראלים כבר עשרות שנים, אבל מי שלא היה שם כמה שנים עשוי לגלות שהמסלול הקלאסי של טאבה – נואיבה – דהב – שארם משתנה. מצד אחד הקאמפים, החופים והרי הגרניט עדיין שם. מצד שני מצרים משקיעה כעת סכומים גדולים בשיפור התשתיות, אתרי הטבע והיעדים המרכזיים בדרום סיני.

סיני בנובמבר 2026: מזג אוויר ואירועים

נובמבר הוא מהחודשים הנעימים בדרום סיני מבחינת מזג האוויר: בשארם א־שייח ובדהב הימים בדרך כלל חמימים, סביב אמצע עד סוף שנות ה־20, והערבים קרירים יותר. הים עדיין מתאים לרחצה ולצלילה, ובמדבר ובהרים כבר צריך שכבה חמה לערב ולשעות שלפני הזריחה.

אירוע חריג בלוח נובמבר הוא Zamna Festival, שחוזר ל־Khoroum Valley ליד שארם א־שייח בין 20 ל־22 בנובמבר 2026. הפסטיבל מתקיים באמפיתיאטרון טבעי במדבר ומביא אמני מוזיקה אלקטרונית בינלאומיים; הכרטיסים והלינה באזור עשויים להגדיל את הביקוש בשארם באותו סוף שבוע.

מבחינת ישראלים, לפני כל נסיעה לסיני חשוב יותר מכל אירוע לבדוק את אזהרת המסע העדכנית ואת שעות הפעילות והנהלים במעבר טאבה. מצב הביטחון וההנחיות יכולים להשתנות במהירות.

לפרטי Zamna Sharm El-Sheikh 2026.

סיני בדצמבר 2026: חורף בים האדום ומה חשוב לדעת

דצמבר הוא חודש נעים בדרום סיני למי שלא מחפש חום כבד. בדהב ובשארם הימים בדרך כלל חמימים מספיק לטיולים, צלילה ורחצה, אבל הערבים והלילות קרים יותר — ובאזורי ההרים וסנטה קתרינה הטמפרטורות יכולות לרדת משמעותית.

סביב חג המולד והשנה החדשה ריזורטים בשארם א־שייח ובדהב נוטים להיות עמוסים יותר ומציעים ארוחות ואירועים מיוחדים. מי שמתכנן להגיע בסוף החודש צריך להזמין לינה מוקדם יותר מאשר בתחילת דצמבר.

עם זאת, מבחינת ישראלים מזג האוויר והמחיר הם שיקול משני: לפני כל נסיעה יש לבדוק מחדש את אזהרת המסע של המל"ל, את פעילות מעבר טאבה ואת תנאי הביטוח. נכון לעדכון האחרון במדריך, סיני נמצאת באזהרת מסע ברמה 4.

לשער התיירות הרשמי של שארם א־שייח.

מעבר טאבה ב־2026: שעות, אגרות, ויזה ורכב

מסוף מנחם בגין פועל 24 שעות ביממה בכל ימות השבוע, למעט יום הכיפורים וחג הקורבן. לפי רשות שדות התעופה, הדרכון צריך להיות בתוקף לשלושה חודשים לפחות. מי שיוצא לטאבה או לסיני לתקופה שאינה עולה על 14 יום אינו נדרש לוויזה מצרית מלאה; שהייה ארוכה יותר או נסיעה לקהיר מחייבות ויזה. המידע הרשמי לנוסעים במעבר מנחם בגין.

האגרה בצד הישראלי: 120 ש"ח לנוסע יוצא. תשלום באתר המפעיל אינו כרוך בעמלת דלפק; תשלום במסוף כרוך בעמלה של 7 ש"ח. מי שנשאר באזור טאבה בלבד, עד קילומטר מהמעבר, יכול להיות זכאי לפטור בכפוף לחתימה על הצהרה. תעריפי האגרות הרשמיים.

האגרה בצד המצרי: לפי המידע המעודכן של משרד החוץ הבריטי, נכון ל־25 באוקטובר 2026 נגבית אגרה של 20 דולר למי שנשאר בטאבה, ו־120 דולר למי שממשיך דרומה בתוך סיני, כולל דהב ושארם א־שייח. הרשויות במצרים שינו את הסכומים בהתראה קצרה במהלך 2026, ולכן כדאי לבדוק שוב לפני היציאה ולהגיע עם דולרים במזומן. המידע המעודכן על מעבר טאבה.

עבודות בכביש הגישה: העבודות החלו ב־14 ביוני 2026 ונקבעו לתקופה של כשמונה חודשים, כך שהן עדיין רלוונטיות באוקטובר וצפויות להימשך גם לתוך תחילת 2027. רשות שדות התעופה מזהירה מפני שינויים בהסדרי התנועה ועיכובים אפשריים. לעדכוני המסוף.

מעבר עם רכב: מאז 1 במרץ 2026 חובה להגיע עם רישיון רכב מתורגם לאנגלית מראש; שירות התרגום כבר אינו ניתן בגבול. מכסת הרכבים היומית היא 70. רכבים שכורים אינם מורשים לעבור, ועל סוגי רכב נוספים חלות מגבלות. מידע משרד התחבורה על תרגום רישיון הרכב.

טאבה – למי שרוצה לעבור את הגבול ולעצור

טאבה מתאימה למי שמחפש חופשה קצרה בלי נסיעה ארוכה לאחר מעבר הגבול. המלונות הקרובים נמצאים במרחק קצר מהמסוף, ולכן אפשר להגיע לחוף או למלון זמן קצר לאחר הכניסה למצרים.

מי שנשאר רק באזור טאבה, עד קילומטר מהמעבר, יכול לקבל פטור מאגרת היציאה הישראלית בכפוף לחתימה על הצהרה. ברגע שיוצאים מהאזור הזה דרומה, האגרה חלה. טאבה מתאימה יותר לחופשת מלון ופחות למי שמחפש את חוויית הקאמפים והמדבר שמזוהה עם סיני.

נואיבה וראס א-שטן – בשביל השקט

האזור שבין טאבה לנואיבה נשאר המקום למי שרוצה את סיני הישנה: קאמפים פשוטים, בקתות על החוף, מעט מאוד תכנון והרבה ים. נואיבה עצמה מעט יותר עירונית ומציעה מסעדות, חנויות ואפשרויות לינה מסודרות יותר, בעוד רצועות החוף שמצפון ומדרום לה מתאימות למי שמחפש שקט.

זה גם בסיס טוב לטיולים למדבר ול-Colored Canyon – קניון צר עם שכבות סלע בצבעים שונים. לטיולים למדבר מומלץ לעבוד עם מדריך מקומי או מפעיל מורשה ולוודא שהמסלול פתוח, משום שחלק מהאזורים בסיני כפופים מדי פעם למגבלות גישה.

דהב – כבר הרבה יותר מחופשת קאמפ

דהב היא היום יעד בפני עצמו. לצד הטיילת, בתי הקפה והמסעדות התפתחה בה קהילה בינלאומית גדולה של צוללים, גולשים, פרילנסרים ומטיילים שמגיעים לתקופות ארוכות. אזורי Masbat ו-Lighthouse הם המרכז של בתי הקפה והמסעדות, והיצע האוכל כבר מזמן אינו מסתכם בדגים ופיתה.

בתוך המים יש כמה מאתרי הצלילה והשנורקל המוכרים בים האדום: Lighthouse Reef, Eel Garden, The Canyon, Bells ו-Blue Hole. רבים מאתרי הצלילה באזור נגישים ישירות מהחוף, בלי צורך לצאת בסירה.

הבלו הול עומד להשתנות

זה אחד הדברים החדשים המעניינים של 2026. ממשלת מצרים מקדמת תוכנית לשדרוג ה-Blue Hole, כולל שירותי מבקרים טובים יותר, פיקוח על כניסת כלי רכב, בקרת מספר המבקרים, תשלום אלקטרוני ושמירה הדוקה יותר על השונית. באוגוסט כבר נבחנה תוכנית פרטית הכוללת שער כניסה, eco-lodge ותשתיות בתכנון בעל השפעה סביבתית נמוכה.

הפרויקט עדיין בשלב תכנון ופיתוח, ולכן האתר ממשיך לפעול במתכונת המוכרת ברובו. התוכניות שמציגה מצרים משלבות שיפור שירותי המבקרים עם צעדים להגבלת עומס ולשמירה על השונית.

עוד חדש בדהב: הכניסה לעיר והלגונה

באוגוסט החלו עבודות לשדרוג שישה קילומטרים של כביש הכניסה לדהב, מהמחסום ועד אזור כפרי הנופש. הפרויקט כולל סלילה מחדש, תאורה ושיפור התנועה. במקביל העירייה הציגה תוכנית ראשונית לפיתוח חוף ציבורי באזור הלגונה. הלגונה כבר היום היא אחד המקומות הפופולריים לגלישת רוח וקייט, בזכות מים יחסית חלקים ורוחות חזקות.

אבו גלום והבלו לגון – הטיול ששווה לצאת בשבילו מדהב

מצפון לבלו הול נמצאת שמורת ראס אבו גלום. אפשר להגיע אליה בסירה, בגמל או בהליכה מהבלו הול. האזור נשאר הרבה פחות בנוי מדהב, עם קאמפים בדואיים ושוניות שמורות. משם ממשיכים לעיתים ל-Blue Lagoon, לגונה מבודדת עם מים צלולים ונוף הרים, שהפכה לאחד האתרים המוכרים בסיני לקייטסרפינג ולגלישת רוח.

זה מקום ששווה להגיע אליו גם בלי לגלוש, בעיקר אם נשארים עד שעות אחר הצהריים ולא מנסים לדחוס את הכול לטיול מהיר.

ויש גם מוזיאון מתחת למים

אחת האטרקציות הפחות מוכרות בדהב נמצאת באזור Lighthouse: פסלים הוצבו מתחת למים כחלק מ-Underwater Museum, במטרה לספק מצע להתפתחות אלמוגים ולמשוך חלק מהפעילות מאזורי שונית טבעיים רגישים.

לא רק ים – הרי סיני

מי שנשאר בדהב כמה ימים יכול לשלב גם טיול מחוץ לחוף. Wadi Gnai מתאים לטיולים ולטיפוס, ויש באזור מסלולי קניונים, טיולי גמלים ופעילויות מדבר נוספות. המרחק הקצר יחסית בין החוף להרים מאפשר לשלב שנורקל או צלילה עם טיול בנוף הגרניט של דרום סיני באותו יום.

סנטה קתרינה עוברת שינוי עצום

מי שהיה באזור לפני כמה שנים צפוי לראות שינוי גדול. מצרים נמצאת בשלבים מתקדמים של פרויקט Great Transfiguration בסנטה קתרינה. ביוני 2026 הודיעה הממשלה שהפרויקט, בהיקף של כ־25 מיליארד לירות מצריות, הגיע לכ־97.5% ביצוע. הוא כולל תשתיות, מרכז מבקרים, מתקני אירוח ושירותים נוספים. נכון לאוקטובר 2026 לא פורסם אישור רשמי לכך שכל מרכיבי הפרויקט נפתחו במלואם לציבור. עדכון ממשלת מצרים מיוני 2026.

לצד הפיתוח קיימת גם מחלוקת סביב השפעתו על אתר המורשת. ועדת המורשת העולמית של אונסק"ו קבעה ב־2026 כי חלקים שכבר בוצעו עלולים לגרום להשפעות שליליות קבועות על שלמותו ואותנטיותו של האתר, וביקשה ממצרים להמשיך בתוכנית שימור וניהול מבקרים. החלטת אונסק"ו 48 COM 7B.4.

הבסיס נשאר אותו בסיס: מנזר סנטה קתרינה, הר סיני ומסלולי ההרים. המסלול הקלאסי לפסגת הר סיני מתחיל לפני הזריחה ונמשך בדרך כלל 3–4 שעות. לפני יציאה למסלולים מעבר למסלול המרכזי מומלץ לבדוק זמינות והיתרים עם מדריך מקומי מורשה, משום שהגישה למסלולים יכולה להשתנות.

שארם א-שייח – סיני בגרסת הריזורט

שארם היא חוויה שונה לגמרי מנואיבה או דהב. כאן מדובר בריזורטים גדולים, מסעדות, חיי לילה, מרכזי קניות ותשתית תיירות בינלאומית מפותחת. Naama Bay היא אזור הטיילת וחיי הלילה הקלאסי, Shark's Bay ו-Ras Nasrani טובים במיוחד למי שרוצה ריזורט עם שונית נגישה, SOHO Square מתאים לערב של מסעדות ובילוי, וה-Old Market הוא המקום לקניות ואוכל מקומי יותר.

אבל הסיבה הטובה ביותר להגיע לשארם נמצאת שוב במים. Ras Mohammed הוא אחד מאתרי הטבע והצלילה החשובים בים האדום, ואפשר לשלב בו שנורקל, צלילה וטיולי סירה. גם Nabq ואזור האי טיראן הם יעדים מרכזיים לחובבי הים.

עם רכב או בלי?

לרוב הנוסעים הפשוט יותר הוא להגיע לאילת, לעבור ברגל ולקחת מונית או נהג בצד המצרי. הכנסת רכב מאפשרת יותר חופש, אבל דורשת יותר בירוקרטיה: רישיון מתורגם מראש, מסמכי רכב, ביטוח מתאים, ולעיתים ייפוי כוח נוטריוני אם הרכב אינו רשום על שם הנהג. רכבים שכורים אינם מורשים לעבור.

מי שכן מתכנן לעבור עם רכב צריך לזכור גם את המכסה של 70 כלי רכב ביום ולהיערך מראש, במיוחד בתקופות חגים.

כמה עולה חופשה בסיני ב-2026?

אין מחיר אחד לחופשה בסיני, משום שהפער בין קאמפ פשוט בנואיבה לבין ריזורט בשארם גדול מאוד. התקציב מורכב מחמישה סעיפים עיקריים: אגרות מעבר, נסיעה מטאבה ליעד, לינה, אוכל ופעילויות כמו צלילה או טיול למדבר.

נכון ל־25 באוקטובר 2026, אגרת היציאה בצד הישראלי עומדת על 120 ש"ח לנוסע. תשלום מראש באתר מפעיל האגרה אינו כרוך בעמלת דלפק; תשלום בסניף שבמסוף כרוך בעמלה של 7 ש"ח. מי שנשאר באזור טאבה בלבד ועומד בתנאי הפטור יכול לבקש פטור מהאגרה בכפוף להצהרה. בצד המצרי, לפי משרד החוץ הבריטי, האגרה היא כיום 20 דולר לשהייה בטאבה בלבד ו־120 דולר להמשך נסיעה בתוך סיני; הסכומים השתנו במהלך השנה ולכן יש לבדוק אותם שוב סמוך ליציאה.

הדרך הפשוטה ביותר לחשב תקציב היא להפריד בין עלויות קבועות יחסית – מעבר, הסעה ו-SIM – לבין הלינה והאוכל, שמשתנים מאוד לפי היעד ורמת האירוח. מי שנוסע לקאמפ יכול להוציא סכום נמוך בהרבה ממי שבוחר מלון גדול בשארם, גם אם שניהם נשארים אותו מספר לילות.

כסף בסיני – כמה מזומן לקחת?

בדהב ובשארם אפשר למצוא כספומטים, תשלום בכרטיס ומרכזים מסחריים, אבל בקאמפים, במוניות, בדוכנים ובאזורים מרוחקים מזומן עדיין חשוב. עדיף לא לבנות על כרטיס אשראי בלבד ולהחזיק שילוב של לירות מצריות ודולרים. לדולרים יש יתרון בתשלומים מסוימים ליד הגבול ובמקומות תיירותיים, אבל למסעדות, מוניות וקניות יומיומיות נוח יותר לשלם במטבע מקומי.

כדאי להימנע מהמרה של כל התקציב מראש. עדיף להגיע עם סכום התחלתי במזומן, להשתמש בכספומט או בצ'יינג' רשמי לפי הצורך, ולשמור חלק מהכסף בנפרד למקרה של תקלה בכרטיס.

SIM ואינטרנט בסיני

לשהייה של כמה ימים עדיף בדרך כלל לקנות SIM מצרי מנקודת מכירה רשמית של אחת החברות הגדולות. Vodafone מציעה קווים וחבילות לתיירים, וגם e& Egypt משווקת חבילות Traveler. נפחי הגלישה, המחירים והתנאים משתנים לעיתים קרובות, ולכן עדיף לבחור את החבילה בחנות רשמית לפי משך השהייה וכמות הגלישה הדרושה במקום להסתמך על מחיר או נפח שפורסמו חודשים קודם.

הקליטה בתוך דהב ושארם בדרך כלל טובה בהרבה מאשר בקאמפים ובמסלולי המדבר. באבו גלום, ב-Blue Lagoon ובחלק מהוואדיות אפשר להגיע גם למצב של קליטה חלשה מאוד או ללא קליטה, ולכן לא כדאי להסתמך על הטלפון כאמצעי ניווט יחיד בטיול מדברי.

ביטוח נסיעות לסיני

ביטוח נסיעות חשוב במיוחד בסיני, אבל צריך לבדוק את תנאי הפוליסה ולא להסתפק בכך שיש "ביטוח לחו"ל". בגלל אזהרת המסע הישראלית ברמה 4, מומלץ לקבל מחברת הביטוח אישור ברור שהפוליסה תקפה לנסיעה לסיני ולבדוק אילו החרגות קיימות לאירועי טרור, מלחמה ופינוי רפואי.

מי שמתכנן צלילה, קייטסרפינג, טרקטורונים, טיפוס או פעילות אחרת שמוגדרת ספורט אתגרי צריך לבדוק אם נדרשת הרחבה נפרדת. גם במקרה של צלילה דרך מועדון מקומי מוכר, הביטוח הרפואי האישי עדיין חשוב.

איפה לישון בסיני?

אזור למי מתאים מה לחפש
טאבה לילה-שניים בלי נסיעה ארוכה מלון קרוב לגבול, חוף ובריכה
נואיבה וראס א-שטן שקט, קאמפים וחופשה פשוטה בקתות על החוף, חצי פנסיון, מרחק מהכביש
דהב – Masbat/Lighthouse מסעדות, צלילה וחיי ערב מרחק הליכה מהטיילת וממרכזי הצלילה
דהב – Laguna מלון מסודר, גלישה וחוף רחב גישה לחוף, בריכה והסעה למרכז
שארם א-שייח ריזורט, שירות מלא וחיי לילה Naama Bay לחיי ערב; Shark's Bay ו-Ras Nasrani לשונית וים

מה לקחת – ומה להשאיר בבית

דרכון בתוקף, ביטוח נסיעות מתאים, מזומן בדולרים ובמטבע מצרי, נעלי מים או סנדלים טובים, קרם הגנה, כובע ובקבוק מים רב-פעמי הם בסיס טוב. לצלילה ולטיולי הרים כדאי להזמין דרך מרכז או מדריך מוכר ולא לבחור רק לפי המחיר הנמוך ביותר.

יש גם דברים שעדיף להשאיר בבית: רשות שדות התעופה מזהירה במפורש שאסור להכניס למצרים בין היתר רחפנים, מצלמות דרך, משקפות, טלפונים לווייניים וקנביס רפואי – גם אם יש לו רישיון בישראל.

איך לבחור בין היעדים?

טאבה מתאימה לשהייה קצרה סמוך לגבול; נואיבה וראס א-שטן לקאמפים ולשקט; דהב למי שרוצה שילוב של ים, צלילה, מסעדות וחיי ערב; שארם למי שמעדיף ריזורט ושירות מלא; וסנטה קתרינה למי שמתעניין בהרים, הליכה ומורשת.

ב-2026 מצרים ממשיכה להשקיע בכבישים, בשמורות, ב-Blue Hole, בדהב ובסנטה קתרינה. עבודות ותוכניות הפיתוח עשויות לשנות בהדרגה את הגישה, השירותים והעומס באתרים שהיו במשך שנים עם תשתית מצומצמת.

לקריאה נוספת: התוכנית לפיתוח Three Pools בדהב.

אחרי מה לעקוב

לפני נסיעה צריך לבדוק מחדש את אזהרת המסע של המל"ל, את הודעות רשות שדות התעופה ואת האגרות בצד המצרי, שהשתנו כמה פעמים במהלך 2026. עבודות התשתית בכביש הגישה למעבר צפויות להימשך גם לתוך תחילת 2027. בדהב יש לעקוב גם אחרי תוכניות הפיתוח ב־Blue Hole ובאתרים נוספים.

הזווית הישראלית

סיני נגישה לישראלים דרך מעבר מנחם בגין, אבל נכון לעדכון המדריך ב־25 באוקטובר 2026 אזהרת המסע הישראלית לסיני היא ברמה 4 — הרמה הגבוהה ביותר. מי שבודק את תנאי הנסיעה צריך להתעדכן מחדש באזהרה ובכללי המעבר לפני היציאה; במעבר עם רכב חובה להגיע עם רישיון רכב מתורגם לאנגלית מראש.

שאלות נפוצות לפני נסיעה לסיני

האם צריך ויזה לסיני ב-2026?

לשהייה של עד 14 יום בטאבה ובסיני אין צורך כיום בוויזה מצרית מלאה. שהייה ארוכה יותר או נסיעה מעבר לסיני, למשל לקהיר, מחייבת ויזה.

מה שעות הפעילות של מעבר טאבה?

מעבר מנחם בגין פועל בדרך כלל 24 שעות ביממה בכל ימות השבוע, למעט יום הכיפורים וחג הקורבן. בתקופות עומס וחגים כדאי לבדוק את המצב באתר רשות שדות התעופה לפני היציאה.

כמה עולה לעבור בטאבה?

נכון ל־25 באוקטובר 2026, אגרת היציאה בצד הישראלי היא 120 ש"ח לנוסע. לפי משרד החוץ הבריטי, בצד המצרי נגבים כיום 20 דולר למי שנשאר בטאבה ו־120 דולר למי שממשיך דרומה בתוך סיני. מאחר שהאגרות המצריות השתנו בהתראה קצרה במהלך 2026, מומלץ לבדוק את הסכום שוב סמוך לנסיעה.

אפשר לעבור לסיני עם רכב פרטי?

כן, בכפוף לכללים ולמכסה יומית. מאז 1 במרץ 2026 חובה להגיע עם רישיון רכב מתורגם לאנגלית מראש. רכבים שכורים אינם מורשים לעבור, ויש סוגי רכב נוספים שעליהם חלות מגבלות.

צריך ביטוח מיוחד לסיני?

כדאי לוודא במפורש שהפוליסה תקפה לסיני ושאין מגבלה רלוונטית בגלל אזהרת המסע. לצלילה, קייט, טרקטורונים או פעילות אתגרית אחרת ייתכן שתידרש הרחבת ספורט אתגרי.

איפה עדיף – נואיבה, דהב או שארם?

נואיבה מתאימה יותר לשקט ולקאמפים, דהב למי שרוצה שילוב של ים, צלילה, אוכל וחיי ערב, ושארם למי שמחפש ריזורט גדול ושירות מלא.

איפה קונים SIM בסיני?

עדיף לקנות SIM מצרי בחנות רשמית של חברה סלולרית ולבקש חבילת תיירים או חבילת data שמתאימה לאורך השהייה. בדהב ובשארם קל יותר למצוא נקודות מכירה מסודרות.

כמה מזומן כדאי לקחת לסיני?

אין סכום קבוע שמתאים לכולם, אבל לא מומלץ להסתמך רק על כרטיס אשראי. כדאי להחזיק לירות מצריות להוצאות יומיומיות ודולרים כרזרבה או לתשלומים מסוימים באזורי תיירות והגבול.

עוד מדריכי תיירות: רומא 2026 · אמסטרדם 2026 · ברצלונה 2026.

מקורות

קבלו את בָּעוֹלָם למייל!

לא נשלח ספאם. אפשר להסיר את ההרשמה בכל עת. מדיניות הפרטיות

מקורות

  • רשות שדות התעופה - מעבר מנחם בגין; Experience Egypt; Egypt State Information Service