ספורט

טראמפ הציע לדיינה וייט להיות דובר הבית הלבן. הוא רציני?

הכתבה נכתבה בסיוע כלי בינה מלאכותית ועברה עריכה אנושית.
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לצד מנכ"ל UFC דיינה וייט בבית הלבן ביוני 2026
פרסומת

קרדיט לתמונת השער: דניאל טורוק / הבית הלבן, אירוע UFC Freedom 250 ביוני 2026. מקור הצילום.

מהדורת הערב של בָּעוֹלָם5 הכתבות שחשוב לקרוא, בכל ערב ב-21:00

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הודיע בשבת (7 בנובמבר) שהציע לדיינה וייט (Dana White), מנכ"ל ארגון הלחימה UFC וחברו הוותיק, להתמנות לדובר הבית הלבן. בהודעה חריגה ברשת Truth Social הוא גם הציע שוייט יצרף אליו כמה מכוכבי אמנויות הלחימה המשולבות כ"עוזרים" שיגנו על הממשל מפני יריביו. האם מדובר בהצעת עבודה אמיתית או בבדיחה נשיאותית? נכון לשעת פרסום הכתבה, אין תשובה ברורה.

רויטרס, הוושינגטון פוסט וכלי תקשורת נוספים דיווחו על ההודעה. טראמפ הציג את וייט כ"לוחם", והוסיף כי יהיה דובר בית לבן שלא היה כמוהו. וייט עצמו השיב בתמונה שלו מאחורי דוכן התדרוכים של הבית הלבן, עם הכיתוב באנגלית "On to the next chapter" ("ממשיכים לפרק הבא"). ואולם לא פורסם אישור כי קיבל את המשרה או כי החל הליך מינוי רשמי.

חמישה דברים שצריך לדעת

  • ההצעה: טראמפ הודיע בפומבי שהציע למנכ"ל UFC להיות דובר הבית הלבן.
  • העוזרים: הנשיא מנה שורה של לוחמי MMA מפורסמים, בהם חביב נורמגומדוב, איסלאם מחאצ'ב, ג'סטין גייצ'י, דניאל קורמייה ואמנדה נונס.
  • התגובה: וייט פרסם תמונה שלו ליד דוכן תדרוכים, אך לא אישר שקיבל את התפקיד.
  • הרקע: השניים מנהלים קשר אישי ופוליטי שנמשך יותר משני עשורים. וייט תמך בטראמפ בשלוש מערכות בחירות לנשיאות.
  • מה לא ידוע: הבית הלבן ו-UFC לא אישרו בעת הפרסום כי ההצעה רצינית או כי מתוכנן מינוי בפועל.

"דיינה, בבקשה קבל את התפקיד"

בהודעתו ברשת החברתית תיאר טראמפ את וייט כאדם קשוח במיוחד, וביקש ממנו להביא לממשל גם לוחמים מפורסמים. בין השמות שהוזכרו היו איסלאם מחאצ'ב, חביב נורמגומדוב, ג'סטין גייצ'י, דניאל קורמייה, אמנדה נונס ולוחמת נוספת ששמה הוזכר בשיבוש.

טראמפ ציין כי חלקם אינם אזרחים אמריקאים, והציג את הצוות המוצע כמי שיוכל להגן על הממשל מפני מה שכינה "השמאל המטורף". הוא חתם בפנייה ישירה לוייט בבקשה שיקבל את התפקיד.

אופי ההודעה יוצא דופן גם עבור טראמפ: היא משלבת בין הצעת מינוי בכיר, מתקפה פוליטית ושפת קידום מכירות שמזכירה אירוע UFC. משום כך הדיווחים בארצות הברית נזהרים מלהציג אותה כהחלטה רשמית. גם הניו יורק פוסט ציין כי תוכן ההודעה והתמונות שנלוו אליה עוררו את הרושם שמדובר בפרסום שנעשה לפחות בחלקו בהומור.

וייט הגיב – אבל האם הסכים?

לאחר הודעת טראמפ פרסם וייט תמונה שבה הוא נראה מאחורי דוכן התדרוכים של הבית הלבן, בצירוף הכיתוב "ממשיכים לפרק הבא". לפי הוושינגטון פוסט, כלי לבדיקת תמונות זיהה כי התמונה נוצרה או נערכה באמצעות בינה מלאכותית.

התגובה יכולה להתפרש כהשתתפות במשחק התקשורתי של הנשיא, אך אין בה התחייבות של וייט לעזוב את UFC או להצטרף לממשל. לעת עתה אין הודעה רשמית על תחילת כהונה, תאריך מינוי או החלפת תפקיד בארגון הלחימה.

מ-UFC לבית הלבן: מי הוא דיינה וייט?

וייט הוא אחד מאנשי העסקים המוכרים בעולם הספורט האמריקאי. מאז 2001 הוא מזוהה עם צמיחתו של UFC מארגון קרבות שנאבק על לגיטימציה לעסק ספורט ובידור בינלאומי. הוא נחשב לדמות המרכזית מאחורי התרחבות הארגון והוא כיום מנכ"ל UFC.

הסגנון הציבורי שלו ישיר ולעיתים בוטה: הוא מרבה להתעמת עם עיתונאים, מבקרים ומתחרים, ומכיר היטב את עולם התקשורת והרשתות החברתיות. אבל הופעה בפני מצלמות אינה זהה לתפקיד דובר הבית הלבן. דובר הנשיא נדרש למסור מידע על החלטות ממשל, להתמודד עם שאלות במדיניות חוץ וביטחון ולייצג את עמדת הממשל באופן שוטף.

וייט לא מילא בעבר תפקיד ממשלתי מקביל. ואם טראמפ אכן מעוניין בו לתפקיד, מדובר בבחירה חריגה, שמעדיפה נאמנות אישית ונוכחות תקשורתית על פני מסלול דוברות או פוליטיקה מקובל.

החברות הארוכה בין טראמפ לוייט

הקשרים ביניהם החלו בתחילת שנות האלפיים, כאשר טראמפ אפשר ל-UFC לערוך אירועים בנכסיו באטלנטיק סיטי בתקופה שבה הארגון התקשה למצוא מקומות מארחים. וייט הרבה להזכיר את התמיכה הזאת ושמר מאז על מערכת יחסים חמה עם טראמפ.

הוא הופיע בוועידות המפלגה הרפובליקנית ב-2016, 2020 ו-2024 והציג את טראמפ כאיש עסקים ומנהיג אמין. מערכת היחסים גם הפכה לחלק מהקשר בין הפוליטיקה האמריקאית לעולם אמנויות הלחימה, שהפך בשנים האחרונות לזירה תרבותית חשובה עבור חלק מקהל הבוחרים הצעיר והגברי.

ביוני 2026 התקיים אירוע UFC מיוחד במדשאת הבית הלבן לרגל יום הולדתו ה-80 של טראמפ וחגיגות 250 שנה לעצמאות ארצות הברית. וייט וטראמפ הופיעו יחד באירוע, שהמחיש עד כמה קרוב מנכ"ל ארגון הלחימה לנשיא.

למה משרת דובר הבית הלבן עדיין פנויה?

תפקיד דובר הבית הלבן התפנה בסוף אוגוסט, לאחר שקרוליין לוויט עזבה את התפקיד. באוקטובר הודיע טראמפ על בחירתה של קייטי זכריה, אך כהונתה הסתיימה בתוך ימים ספורים, לאחר תדרוך ראשון קצר וביקורת על הצגת הרקע המקצועי שלה.

באמצע אוקטובר דיווח אקסיוס כי טראמפ אינו ממהר למצוא מחליף, והבית הלבן המשיך להפעיל מנגנון תקשורתי ללא דובר קבוע. הרקע הזה הופך את דבריו על וייט ליותר מסתם הערה מקרית: יש תפקיד אמיתי שנותר ללא מאייש, גם אם לא ברור האם טראמפ ביקש למלא אותו דווקא בעזרת מנהל UFC.

לפרטים נוספים על הפרשה הקודמת, ראו את הכתבה שלנו על קייטי זכריה.

חילופי גברי אחרי בחירות האמצע

ההודעה מגיעה יממה לאחר שטראמפ הכריז על מינויו של סטיבן מילר למחליפה של ראש הסגל סוזי ויילס, בעקבות בחירות האמצע שבהן רשמו הדמוקרטים הישגים משמעותיים. בניגוד למינויו של מילר, שהוצג כמהלך ממשלתי ברור, במקרה של וייט אין עדיין הודעת מינוי מאומתת.

אפשר לקרוא גם את הניתוח שלנו על החלפת סוזי ויילס בסטיבן מילר.

אם ההצעה לוייט רצינית, היא עשויה להעיד על כוונתו של טראמפ להמשיך לבחור בעלי ברית אישיים לתפקידים בכירים. אם מדובר בבדיחה, היא עדיין ממחישה כיצד הנשיא משתמש במינויים ובדמויות מעולם הבידור כדי למשוך תשומת לב ולהתעמת עם מתנגדיו.

אחרי מה לעקוב?

הדבר החשוב ביותר הוא הודעה רשמית של הבית הלבן או UFC: האם וייט נשקל לתפקיד, האם הסכים ואם ייקבע תאריך לכניסתו אליו. תגובה חד-משמעית של וייט עצמו עשויה לפתור את הספק במהירות.

השורה התחתונה: טראמפ אכן פרסם הצעה פומבית למנות את דיינה וייט לדובר הבית הלבן. בשלב זה לא ברור אם ביקש לבצע מינוי ממשי, והסיפור נשאר בין פוליטיקה, בידור ויחסי ציבור. עד לקבלת אישור רשמי, וייט הוא המועמד שעליו דיבר הנשיא – לא דובר הבית הלבן החדש.

מקורות

קבלו את בָּעוֹלָם למייל!

לא נשלח ספאם. אפשר להסיר את ההרשמה בכל עת. מדיניות הפרטיות